Debat forum

Debat Forum

Forskelsbehandling  

 
Phoebe2019
(@phoebe2019)

Hjælp jeg er i et dilemma. Min mand og jeg har været sammen i 25 år. Jeg medbragte en søn på 3 år. Sammen har vi to børn på i dag 18 og 23 år. Min svigerfar er lige død og skal bisættes. Min svigermor har sagt at min mand og hans bror har tre pladser hver. Min mands bror har 2 børn der alle gerne vil bære. Min mand vil selv bære kisten og siger at vores yngste søn skal bære og at vores fælles datter og mit særbarn skal blive enige om hvem af dem der skal bære, hvilket frusterer min datter. Både min datter og min ældste søn vil gerne bære. Jeg er så såret og vred på min mand og min svigermor. Jeg føler at det er fordi min søn er særbarn at hun vælger at dele det op på denne måde, havde det været “ægte” børnebørn er jeg sikker på at hun ville have tænkt anderledes. Ligeså ville min mand. Jeg er så frustreret og ved slet ikke hvor jeg skal gøre af mig selv og ved ikke hvad jeg skal gøre. Hvad mener I derude, er jeg urimelig og hvad skal jeg gøre?

SvarCitér
Skrevet : 07/05/2019 20:14
Tråden handler om:
Rareditte
(@rareditte)

Jeg tænker at det vel er en helt rimelig fordeling. 3 pladser til dem hver. Hvis det så anderledes ud, så havde din mands bror stået med samme problem som i nu står med.

Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke helt forstår hvorfor man er så ivrig over at bære en kiste ud af kirken. Hvem der skal være ved jeg ikke. Det må i eller jeres børn blive enige om.

Jeg tror ikke det her har noget med papbørn eller ikke papbørn at gøre. Men blot at livet er uretfærdigt og vi kan ikke alle sammen det samme. Der er 6 pladser og der er 7 der gerne vil. En skal give sig.

Nogen gange ser vi ting som måske slet ikke er der. og specielt fordi vi er så fokuseret på at der ikke skal gøres forskel. Men vi gør jo hele tiden forskel. Også på vores fælles børn. Det er svært ikke at gøre det, da børn jo har forskellige behov.

Håber i finder en løsning som fungerer for jer alle.

Kondolerer  

Venlig hilsen Ditte mor til 2 og stedmor til en nu voksen dreng.

SvarCitér
Skrevet : 08/05/2019 09:48
mor35
(@mor35)

Jeg tænker, hvad er det du mener hun skulle have kunnet gøre anderledes ? 

SvarCitér
Skrevet : 08/05/2019 11:28
Phoebe2019
(@phoebe2019)

Jeg synes hun skulle have sagt at alle børnebørn skulle trække lod om pladserne

SvarCitér
Skrevet : 08/05/2019 12:02
Tabu
 Tabu
(@tabu)

jeg synes faktisk hun er rimelig. 3 pladser til hver søn. Hvordan de vælger at bruge dem er optil dem selv. Er det måden hvorpå de bliver fordelt internt i jeres familieenhed du ikke er tilfreds med? Det er vel rimeligt nok at din mand gerne selv vil bære? Ville du ønske at han sagde nej til at bære til fordel for børnene? Og hvad er årsagen til han udvælger jeres yngste søn til at bære også? Havde de et specielt nært forhold? Da min farmor døde havde hun 3 børn og 8 børnebørn. Selvsagt kan alle ikke bære. Hendes børn gik efter hvem der havde det tætteste forhold til hende, for det er der naturligvis forskel på.

SvarCitér
Skrevet : 08/05/2019 13:34
mor35
(@mor35)

Jeg tænker også at der måske er mere i det, for jeg synes også hun er ret rimelig. 

SvarCitér
Skrevet : 08/05/2019 13:45
lvam
 lvam
(@lvam)

Min mest fremherskende tanke er, at dit særbarn er heldig. Han er heldig at have en papfarmor og en papfarfar, som åbenbart har taget ham nok til sig som medlem af familien til, at han rent faktisk føler et så tæt forhold, at han har lyst til at bære.

Og når det så er sagt, så mener jeg faktisk, at det er din mand, der har ansvaret for, at du føler, at der er et problem. Havde jeg nu selv stået i situationen, så havde min holdning helt enkelt været, at de blodsbeslægtede står først i rækken til at få lov at bære. Men det er ikke de potentielle bærere, der skal i slagsmål og diskussioner for at afgøre det. Det er din mand, eftersom han har fået ansvaret for tre af bærerpladserne. Det er ham, der skal tage beslutningen. 

Og til dem, der undrer sig lidt: Nogle vil rigtig gerne bære, fordi det føles som den sidste store ære, man kan give et menneske, man har elsket eller holdt meget af – andre vil ikke; måske fordi det gør sorgen større, fordi det kommer for tæt på. 

SvarCitér
Skrevet : 12/05/2019 00:51
Phoebe2019
(@phoebe2019)

Tak for dit svar. Jeg er så enig med dig i at det var min mand der fra starten skulle have taget ansvaret. 

SvarCitér
Skrevet : 13/05/2019 08:41
Del:


 

 

Hensigten

Hensigten med dette forum er at skabe mulighed for udveksling af viden og erfaring. Du har her mulighed for at få indblik i, hvordan andre løser eller forholder sig til de dilemmaer, man ofte møder, når man lever i en sammenbragt familie.Vi håber, at dettte forum kan glæde mange og synliggøre nogle af de problemer, man kan møde i en sammenbragt familie.

Husk

Du kan skrive om alt, hvad der høre til det, at være i en sammenbragte familie - men husk at skriv så det kan læses af alle (dvs lav det anonymt - undlad evt. navne osv). Vi forsøger at holde debatten i en ordenlig tone, selv om det er svære emner vi taler om. Derfor er det vigtigt, at når du skriver så at gøre det i en ordenlig tone, så vi alle kan være med.

TEKNISK SUPPORT

Har du problemer med at bruge hjemmesiden?
Du kan blandt andet få hjælp til at få slettet din profil, indlæg eller andet vedrørende debat forummet.

Kontakt teknisk support

Venligst Log ind eller Opret profil