Debat forum

Debat Forum

Forskelsbehandling  

 
SAV
 SAV
(@sav)

jeg er begyndt at blive sur og afvisende. 

Vi var været sammen i 8 år, boet sammen i 7 år. Så det er ikke noget ny for os eller vores børn. 

Jeg har 3 børn på 10 år, 14 år og 16 år, min mand har 2 børn på 10 år og 13 år. Hans børn er der 7/7 ordning, men deres mor børn kun 500 meter fra os. Så vi ser dem ofte. 

Det er ikke børnene der er et problem. Det er min mand. 

Jeg er noget “konsekvent” og mener at børn skal holde deres sti ren. Dvs. Selv holde orden på værelserne, rydde op efter sig selv når de er i køkkenet/badeværelset osv. Og så skal de af og til hjælpe med at tømme opvasker/dække bord/rydde af osv. Og så skal se for filan opdrages i personlig hygiejne. ?

jeg har udelukkende drenge, og min mand har en af hver. 

Den uge hvor hans børn er ved deres mor, er der mine børn der hjælper med at tømme opvasker osv. Derfor mener jeg, at hans børn skal på banen den uge hvor de er her. 

Vi betaler børnenes telefon abonnementer samt giver lommepenge. Derfor er det også vigtigt for mig, at de hjælper til. 

Problemet er bare, at 9 ud af 10 gange, er det min mand der gør alle pligterne fordi “børnene jo er trætte/har haft en lang dag/han ikke orker tage kampen”

jeg har snakket med manden om det mange gange, især fordi han er en lidt styg Sherlock Holmes, når det kommer til den uge hvor mine børn har pligter. Han er så meget på dupperne, og påpeger hver en sur sok på teenager gulvet. Men den uge hvor hans børn er her, er han pludselig blind for teenager stank, fedtet hår, og sure sokker. 

Når ungerne kommer hjem fra skole, skal de lufte ud på værelser 10 minutter, tømme skoletaske, ordne værelser, vasketøj (deres eget), få noget at spise osv. Inden de må sætte sig til computeren. Når hans unger kommer hjem ryger de direkte ind foran computeren, og bevæger sig ikke ud af stedet. 

Jeg er træt af det. Meget meget træt. 

Det skal lige siges, at jeg ikke har nogle problemer med hans børn. Hvis jeg beder om hjælp til noget kommer de med det samme, de hjælper gerne uden nogen sur mine. (Gid mine egne var sådan). 

Men det er ikke mit ansvar at opdrage dem alene. Det er deres mor og far først om fremmest. Og der er bare ingen hjælp at hente fra min mand. 

Han mener at det nok skal komme med tiden. Han forstår ikke, at sådan nogle ting skal man lære hjemmefra. Dem vågner man ikke bare op en morgen og kan. 

Så jeg ville blive rigtig glad for nogle råd hvis de har dem. 

SvarCitér
Skrevet : 17/04/2019 22:42
Tråden handler om:
farskaereste
(@farskaereste)

Er det nogle husregler, I er enige om, eller lever hans børn efter dine regler/værdier? 🙂

Kan det være, at I har fået lavet nogle – for ham – for svære husregler at leve op til sammen med sine børn? Først tænkte jeg, at han måske var typen, der gerne ville have regler, men ikke magter at følge op på, om de bliver fulgt, men det gør han jo så tydeligvis ved dine børn. 

Jeg ville forsøge mig med at finde nogle regler sammen med ham, som han mener, han kan følge, og se, om jeg kunne være i det. I skal jo finde et mødested.

Ellers ville jeg nok have to sæt regler og prøve at lune mig ved tanken om, at mine børn får lært de ting, jeg ønsker. Og så insistere på, at han gør tingene, hvis han fritager dem (hvis I da er enige om dem, men det lyder det lidt til, at I er?)

Det, jeg synes er svært, det er, at et menneske, men elsker, kan have så modsat en tilgang. Her bliver der faktisk aldrig luftet ud på det lille teenværelse, med mindre jeg gør det. Det er simpelthen ikke noget, de gør i/tænker over. Og jeg kan jo ikke trumfe igennem, at min mands søn skal gøre det. Så jeg lukker bare døren derind, hvis den står åben og gør heller ikke rent derinde. 

Er du sikker på, at hans børn ikke nok skal få det lært, når de flytter hjemmefra? Jeg kender en del, der tænker sådan i hvert fald … men der hvor jeg synes, det er ærgerligt, det er, at I ikke kan finde fælles fodslag, lave kompromiser og finde en retning for netop jeres familie, for det læser jeg, at du ønsker.

Hvad siger din mand til, at det bliver så forskelligt for jeres respektive børn? Synes han, det skal være ens for dem, eller fint som det er nu, eller at du bør løsne op?

Har I forøvrigt taget den der snak, som Sia Holm altid opfordrer til: at finde ud af hvilken sammenbragt familie, I gerne vil være? Om I er familiebaseret eller et bofællesskab, hvor der er plads til at være på to forskellige måder under samme tag? Hvad ville du gerne af de to ting? Hvor fast står I hver især på jeres tilgange/holdninger til de her ting?

SvarCitér
Skrevet : 18/04/2019 08:12
SAV
 SAV
(@sav)

Ja det er regler vi har snakket om. Vi har prøvet flere tilgange til det. Som alle er gået i vasken fordi han ikke følger op på dem efter 1 uge eller 2. 

Feks modellen “17-18” hvor alle i husstanden gør fælles rent. Børnene på deres værelser og de voksne lavede så mad og ordnede vasketøj osv. ( fik denne anbefalet af en psykolog).

nu har jeg skrevet på tavlen hvad børnene skal når de kommer hjem fra skole, men vi skal selvfølgelig være efter dem, da børn ikke kan se rod og snavs og da slet ikke teenagere ??

men hans børn bliver der ikke fulgt op på. De gør INTET af det der står på listen. Som er lufte ud, red seng, ud med madkasse/vasketøj. Altså de små ting der hører med til at holde sin sti ren. 

Så knuser det mit hjerte, når hans unger så en sjældent gang imellem hjælper med at fylde opvasker, og han så skælder dem ud, når de  “stiller tingene forkert”. Han får dem til at føle sig dumme, “sådan noget bør i jo vide”. Men hvor skal de vide det fra, når de aldrig har fået det lært? Disse skideballe går igen, når værelserne gås igennem, og de ikke kan koble frisk duft, med udluftning. Eller brun streg i wc/toilet børste. 

Vi er ikke et bofællesskab. Vi er en familie. Ikke en kernefamilie. Men bare en familie. Der er ikke noget der hedder hel/halv/pap søskende/mor/far. Vi har super tætte og gode samarbejde med ekserne på begge sider. Vi deltager i skole/hjem samtaler ved hinandens børn og jeg kan sagtens ringe til hans ekskone vedr et eller andet. Ligesom min mand tit bliver ringet op af min Eks vedr et eller andet. 

 

SvarCitér
Skrevet : 18/04/2019 11:27
farskaereste
(@farskaereste)

Og hvad siger din mand er grunden til, at han ikke følger op? At de er trætte etc.? Så tag ham på ordet og bed ham finde et tidpunkt, hvor de ikke er trætte…? Bed ham tage stilling til problematikken og være kreativ og finde en løsning, hvis I vel at mærke er enige om reglerne.

Og hvad siger du til det med at lave nogle regler, som han rent faktisk kan overholde? 🙂 

Lige en tanke… hvis I er en familie og relationerne kan bære det, kunne du så tage den med hans børn? 🙂

SvarCitér
Skrevet : 18/04/2019 12:36
SAV
 SAV
(@sav)

Han orker ikke. Han er træt efter en lang dag og så er det nemmere at gøre det selv. Han tilbringer heller ikke kvalitetstid med dem. De sidder bare altid foran deres computer og han ligger i sofaen med sin ipad. 

Jeg kan sagtens tage den med dem, men så farer han op af sofaen og gør det for dem i stedet. Hvilket er total åndssvagt, for de kommer med det samme når jeg ber om hjælp. Jeg har i de 8 år vi har været sammen, aldrig haft en kontrovers med hans børn. De er så søde og imødekommende. De svarer aldrig igen, er aldrig flabede eller noget overfor mig. 

Min den yngste på 10 har ADHD med udsving på impulsivitet og hyperaktivitet. Så jeg er nødt til at være meget struktureret når de kommer til ham, de samme rutiner, hver dag, også fridage. Jeg kan mærke på min mands datter at hun higer efter samme opmærksomhed, og prøver at opsøge sin far hele tiden, men får ofte at vide, at hun skal gå ind til sin computer og det skal vente lidt. 

Når jeg så begynder at lave ting med hende. Feks sætte hår, give hårkur, eller lign. Mener han det er noget pjat. Hvis jeg tilbyder at sætte hendes hår om morgenen, bliver han irriteret, for det har vi ikke tid til. Hallo. Det tager 2 min. At lave en rodet knold. Hun har langt kraftigt hår, med meget naturkrøl, så det skal plejes, ellers ser hun ud som om hun aldrig redder sit hår. Og så får hun knuder. 

Han virker faktisk til ikke at gide investerer tiden i sine børn. 

Hvis en børnefri weekend er gået i vasken fordi mine ikke gider hjem til deres far ( han bor i en anden by), så er hele weekenden ødelagt, for min mand har brug for at holde fri. Så fortæller jeg ham, at jeg ikke har fået børn for at holde fri. Og så kører balladen. 

 

SvarCitér
Skrevet : 18/04/2019 13:26
Rareditte
(@rareditte)

Lige en helt anden tanke. Er din mand ok? Kæmper han med en depression eller lignende siden han kan blive vred/irriteret over at du har en hyggelig stund med hans børn.

Jeg kan sagtens sætte mig ind i at han synes det er hårdt at en fri weekend, ikke blev en fri weekend uden børn. men sådan er livet jo desværre engang imellem. Men at han ikke gider at bruge noget som helst tid på sine børn synes jeg lyder som om han har det skidt.

Min mand kan godt være lidt på samme måde, men ofte fordi han glemmer dem. Altså han hygger sig fint i sit eget selvskab. Men kommer en af dem og gerne vil hjælpe med maden, så står han klar. Og italesætter jeg det over for ham, at nu er han vist sunket lidt rigeligt ind i sig selv, så tager han straks sammen igen og husker at involvere ungerne.

Så min tanke er at du i fredstid skal sætte dig ned og tale med din mand om han er ok.. Sådan rigtig ok. Fortæl om dine bekymringer.

Venlig hilsen Ditte mor til 2 og stedmor til en nu voksen dreng.

SvarCitér
Skrevet : 29/04/2019 14:45
Del:


 

 

Hensigten

Hensigten med dette forum er at skabe mulighed for udveksling af viden og erfaring. Du har her mulighed for at få indblik i, hvordan andre løser eller forholder sig til de dilemmaer, man ofte møder, når man lever i en sammenbragt familie.Vi håber, at dettte forum kan glæde mange og synliggøre nogle af de problemer, man kan møde i en sammenbragt familie.

Husk

Du kan skrive om alt, hvad der høre til det, at være i en sammenbragte familie - men husk at skriv så det kan læses af alle (dvs lav det anonymt - undlad evt. navne osv). Vi forsøger at holde debatten i en ordenlig tone, selv om det er svære emner vi taler om. Derfor er det vigtigt, at når du skriver så at gøre det i en ordenlig tone, så vi alle kan være med.

TEKNISK SUPPORT

Har du problemer med at bruge hjemmesiden?
Du kan blandt andet få hjælp til at få slettet din profil, indlæg eller andet vedrørende debat forummet.

Kontakt teknisk support

Venligst Log ind eller Opret profil