Debat forum

Debat Forum

Jaloux på voksne bø…
 
Notifications
Clear all

Jaloux på voksne børn

 
Gammelfar
(@gammelfar)

Hej

Spændende forum jeg fandt her i min desperation for at forstå min kone, inden det bliver HELT sort.

Baggrund: Jeg var sammen med min eks-kone i 22 år, da lynet slog ned, og jeg forelskede mig i en 8 år yngre kvinde, som jeg kendte perifert. Jeg har tre voksne børn, og nu et barnebarn. Hun har to voksne børn, hvoraf den yngste bor hjemme. Vi var kærester i næsten to år, inden jeg tog springet, og flyttede ind hos hende, og hendes da, yngre piger. Vi boede i hver sin ende af landet, så det VAR et stort spring. Inden jeg flyttede, arrangerede jeg det sådan med min eks-kone, at jeg havde torsdag-mandag sammen med min yngste datter, hveranden weekend, i en lejlighed i den by jeg kom fra. I samme weekend havde min kæreste så sine børn hos sig, og de andre weekender var de så hos deres far, som bor tæt på her.

Vi har været på ferie sammen allesammen, og mit yngste barn, rejste selv på besøg her, og havde det rigtigt hyggeligt med sine bonus-søskende, som hun er jævnaldrende med.

Min kæreste og jeg blev gift efter 5 år, og alle børnene lavede sjove indslag….ingen af børnene har på noget tidspunkt ytret sig negativ om deres “nye” søskende, tværtimod.

Vi holdt den rejseordning i flere år, men i takt med at de blev ældre, blev det mindre og mindre, men stadigvæk rimeligt stabilt = hver 5-6 uge, rejser jeg hen og besøger dem en weekend, alene, men ellers ses vi allesammen til jul og om sommeren.

Problem: Efter jeg fik barnebarn, kan jeg se/føle/mærke, at min kone har trukket sig fra bare lidt til næsten intet engagement i mine børn/barnebarn, og vil helst lave andre ting når vi fysisk er sammen allesammen, og hun har de sidste par år stort set aldrig spurgt ind til mine børn. Det piner mig meget, og har medført, at når jeg skal besøge mine børn, bliver stemningen imellem os dårligere. Ligeledes bliver der ikke spurgt ind til hvordan mine børn har det, når jeg kommer tilbage.

Vi er SÅ dårlige til at kommunikere/skændes, så jeg går på listefødder, for hvis hun kommer op i det røde felt, så kører vi den onde tavshed/non-kommunikation totalt flere dage, indtil det går i sig selv igen, MEN problemet ligger der stadigvæk.

Vi har lige været ved parterapi, den 3 på 10 år, men forleden gik min kone derfra i vrede, da samtalen handlede om HENDES jalouxi…..det ville hun IKKE snakke om. 

Hvordan kan jeg forklare hende, at mit engagement og kærlighed til mit afkom IKKE betyder, at jeg elsker hende mindre? Jeg forlanger ikke at hun skal elske mine børn, men bare vise lidt interesse i dem. Mine børn har ingen problemer med hende, og har tværtimod ofte prøvet at inddrage hende mere, når vi en sjælden gang er sammen allesammen. 

Hvis jeg prøver at italesætte hendes jalouxi, så bliver der tavshed i flere dage……

Nogen derude der har en kommentar?

SvarCitér
Topic starter Skrevet : 08/04/2021 18:50
Tråden handler om:
Rareditte
(@rareditte)

Kære @gammelfar

Æv en kedelig situation du er havnet i. Jeg er lidt undersøgende på om din nuværende kone hele tiden har været jaloux på din kærlighed til dine børn eller om den er kommet lige pludseligt?

Jeg tænker at uanset hvad så er det en rigtig svær situation for dig at være i. Og hvis en terapeut ikke kan få din kone til at arbejde/snakke om det, ja så er der vel egentlig ikke rigtig noget at gøre? Man skal jo selv ville have hjælp, før man kan hjælpes. 

Hvis du har fortalt din kone, det som du skriver her, så tænker jeg ikke du kan gøre meget mere. Måske hun er mere villig til at gå i terapi, hvis det kun er hende og ikke jer begge to?? – Men det kræver jo at hun selv kan se at det er et problem. 

Håber i finder en løsning. 

Mange tanker herfra.

 

Venlig hilsen Ditte mor til 2 og stedmor til en nu voksen dreng.

SvarCitér
Skrevet : 09/04/2021 09:15
Del:


 

 

Hensigten

Hensigten med dette forum er at skabe mulighed for udveksling af viden og erfaring. Du har her mulighed for at få indblik i, hvordan andre løser eller forholder sig til de dilemmaer, man ofte møder, når man lever i en sammenbragt familie.Vi håber, at dettte forum kan glæde mange og synliggøre nogle af de problemer, man kan møde i en sammenbragt familie.

Husk

Du kan skrive om alt, hvad der høre til det, at være i en sammenbragte familie - men husk at skriv så det kan læses af alle (dvs lav det anonymt - undlad evt. navne osv). Vi forsøger at holde debatten i en ordenlig tone, selv om det er svære emner vi taler om. Derfor er det vigtigt, at når du skriver så at gøre det i en ordenlig tone, så vi alle kan være med.

TEKNISK SUPPORT

Har du problemer med at bruge hjemmesiden?
Du kan blandt andet få hjælp til at få slettet din profil, indlæg eller andet vedrørende debat forummet.

Kontakt teknisk support