Debat forum

Debat Forum

Kørekort til bonuss…
 
Notifications
Clear all

Kørekort til bonussønnen….og lån af bil.

 
Energi
(@energi)
Ved ikke hvad jeg vil med dette indlæg. Jeg skal bare lige have luft, og beklager på forhånd at jeg er vildt frustreret!!
 
Min bonusdreng er 17 år – snart 18, og går på EUX. Han er så utaknemmelig at jeg ikke har ord for det, doven, udspekuleret, grådig, og vanvittig egoistisk. Til gengæld er han dygtig til manipulere sin mor, som spørger “hvor højt” når han beder hende om at hoppe.
 
Han spiller højt musik når det passer ham, og sætter dagsordenen når vi ser TV, så må vi andre bare rette ind. Han bestemmer hvad der står på menuen, især når hans kæreste kommer hver weekend – hold kæft det koster os kassen. Når maden serveres, tager han altid først, og venter ikke til alle har sat sig, og der er blevet sagt værsgo. Og så han i øvrigt ligeglad med hvor mange stykker kød der er tilbage til os andre.
 
Når HAN laver morgenmad i weekenden, så er det med æg & bacon i massevis – og han laver KUN til sig selv og sin kæreste. Det provokerer mig ustyrligt meget. Et er han tror vi er et luksushotel, men ligeså meget det , at han ikke bare for ‘en gangs skyld kan tænke på andre end sig selv. Efter hans morgenmads-kokkeri, kan mor så få lov til at tørre bordet af og rydde op efter dem. Han står under bruseren i lange 15 -20 minutter – og endnu længere når kæresten er her, efterlader badeværelset med åbent toilet, vådt gulv og vasketøj overalt. Han slukker aldrig lyset efter sig, skruer radiatoren op på max og går i shorts fordi han har det for varmt. Han tager kun sin egen tallerken fra bordet, og intet andet…..og på en god dag kan han lige overkomme at sætte den i opvaskemaskinen.
Når vi betaler noget for ham, eller gør ham en tjeneste, så siger han aldrig nogensinde tak, eller gør noget til gengæld. Han tager det som en selvfølge.
 
Han får et fast månedlig beløb ind på kontoen, vi betaler hans diverse abonnementer, og alligevel overfører min kone ekstra penge til ham. (Af børnepenge der egentlig skulle gå til den yngste) Han har et fritidsjob, men alt hvad han tjener bliver brugt inden måneden er omme – og han får ikke opsparet en eneste krone. Han har lånt penge af os flere gange, blandt til en ferie sammen med sin kæreste – men han har ikke betalt alt tilbage som aftalt, pga dødsyge bortforklaringer. Min kone påstår at han skam har betalt næsten det hele, og påstår hun fået dem i kontanter over flere gange. Vi har bare aldrig haft nogen kontanter, og så mange tusinde ville han aldrig gå ned i banken og hæve, når vi nu allesammen har mobilepay.
 
Jeg har informeret ham om, at når han fylder 18, så stopper vi med de månedlige overførsler, vi stopper med at betale for hans abonnementer, og vi agter at han skal begynde at betale for at bo hjemme. Allerede nu ved jeg godt det bliver op ad bakke, for han vil til den tid snøre sin mor med et hav af undskyldninger, så han slipper for at betale. 
 
Han tror vitterligt at han har særstatus, og kan gøre lige hvad der passer ham, og når det passer ham. Han æder os ud af huset (også kl 01:30 om natten i weekenden😡)og har sin kæreste boende permanent hver ENESTE fredag lørdag søndag, uge efter uge, måned efter måned. Jeg bliver aldrig spurgt om det er okay hun kommer på besøg, for de kender mit svar. Jeg er ved at få spat af aldrig at være os selv og have kærestetid, og endnu mere spat over at lege Hotel – med mig som investor. Jeg er blevet SÅ TRÆT af at have ham boende i huset, at jeg næsten skammer mig. Jeg er gæst i mit eget hus, og er i stigende grad begyndt at finde på projekter jeg kan lave for at undgå at se og høre på ham.
 
Min kone er altid træt, for i hverdagene når han skal i skole står hun op kl 05:45, kun for at vække ham. Hun stoler åbentbart ikke på han selv kan stå op. Jeg mener han selv bør kunne klare den, og ja hvis han sover over – ja så får lært den lektie – og vil næppe gøre det igen.
Og når han skal passe sit fritidsjob, så skal vores aftaler da bare udsættes – for mor skal selvfølgelig både hente og bringe ham de 5 km.
 
Skal vi en sjælden gang til et familiearrangement, så gider han ikke deltage, ikke en gang min fars begravelse! (men pengene fra den arv ville han godt have sin andel af) Når vi skal afsted, så skal der være handlet ind til ham, og maden skal være færdiglavet – klar til at blive varmet op. Arrrrrrrhhhh!!
 
Min kone siger aldrig noget til ham, uha nej da, og hvis jeg vover at gøre det – så er fanden løs. Hun tør simpelthen ikke sige ham imod, for så bliver han bare sur….og så er det jo nemmere bare at sige ja, og lade som ingenting. Det er svært ikke at blive en smule indebrændt, da alt hvad han gør bare strider mod pli og respekt for andre.
 
Han bor stort set kun hos os, af den simple grund at hans far stiller krav til ham og ikke gider noget pis med ham. Så han har valgt at bo hos os, fordi servicen er høj. Hans lillebror bor her 7/7, og er blevet utrolig medgørlig og hjælpsom. Den totale modsætning til sin storebror. Den mindste på 14 tør min kone godt sige noget til.
 
Min kone fik en arbejdsskade for mange år siden, og arbejder i dag kun et par timer et par dage om ugen. Økonomisk giver det ikke meget, så jeg bidrager størstedelen til vores fællesøkonomi. Vi har kun en bil, som vi begge bruger, men selvfølgelig mest mig da jeg skal bruge den til arbejdet. Min kone er indenfor det seneste år begyndt at plage og argumentere for bil nr 2. Hendes begrundelse er at hun føler sig “låst” mens jeg er på job. Jeg kan godt forstå hendes drøm…..men så stopper den også der, for hverken fornuften eller økonomien tillader den ekstra luksus – alligevel presser hun mere og mere på, og har allieret sig med sine forældre der også mener at vi bør have 2 biler, og som i ramme alvor foreslår at vi skal sælge vores nye bil, og købe 2 billige brugte for at få råd.
Jeg har dog godt regnet ud hvorfor hun pludselig er blevet så fokuseret på en ekstra bil – nemlig at min bonussøn snart starter på kørekortet. Så den med hendes ønske om frihed til at køre når jeg ikke hjemme – ja den hopper jeg ikke på.
Med hans indstilling ønsker jeg ikke at låne min bil ud til ham, for så er bilen aldrig hjemme, og han vil betragte den som hans ejendom – med os som betaler. Og hvis vi havde 2 biler, ved jeg at min kone bare vil lade ham tage den anden bil…..og så kan hun alligevel ikke komme nogen steder.
Er det mig den er gal med, eller kan I forstå mig? Låner I jeres bil ud til jeres unge, og i såfald hvordan er jeres aftaler bygget op ift evt skader, bøder, brændstof….for slet ikke tale om den nye risiko for bagslaglæggelse af køretøjer.
 
I øvrigt så har jeg selv børn, der er flyttet hjemmefra. De har lært at sætte en ære i være selvstændige, selv optjene til livets goder, og bidrage til de fællesskaber de indgår i. Og hvad angår bil, så har de heller ikke lånt bilen – men har klaret sig fint med offentlig transport.
 
Min kone giver mig glæde, ingen tvivl om det – selvom jeg måske lige nu lyder lidt negativ. Men hver dag drypper dråber af frustrationer ned i glasset, for til sidst at flyde over – og ende med et skænderi. Hver gang jeg “brokker” mig over hendes søn, får jeg at vide at han altså er en del af hendes pakke, og at jeg bare må acceptere det. Men hvad med min pakke? Er den mindre vigtig end hendes? Jeg bliver faktisk en smule ked af, at al overskud (både tid og økonomi ) går til hendes søn, og der intet er tilbage til mig selv, os som par, og for den sags skyld mine børn, selvom de er flyttet hjemmefra. Jeg går ind for at vores børn bliver behandlet ens og får lige meget. Dvs giver vi mine børn en julegave til 1000kr hver, så får hendes det også. Forskellen er bare at når gaven så skal købes, så koster det hendes ældste søn skal have lige 500 kr mere, og i følge hende så går det jo nok. Neeeeeeejjj! Lad nu vær, og hold dig til vores aftaler.
 
Tak fordi I læste med.
SvarCitér
Topic starter Skrevet : 07/02/2022 16:42
mor35
(@mor35)

Py ha, det må godtnok være frustrerende :O 

Han er nøjagtig som din kone synes han skal være, og så længe hun synes det, tænker jeg det bliver svært at ændre noget, desværre 🙁 

Måske skal du skrue bissen på, måske skal I hver især have et beløb til lommepenge, og hvis hun så vælger at bruge dem på ham eller en anden bil ( eller scooter eller buskort) , er det hendes valg,  for I har det samme beløb, resten står på fælleskontoen, som man ikke kan bruge af, uden enighed, 
blot et eksempel, for der er naturligvis mange måde at gøre tingene på. 

Men helt klar har jeg den holdning, at det er vores ansvar som forældre at ruste vores børn til voksenlivet, og jeg undre mig meget over de forældre, der synes det er fair, at sende et barn ud i verden, der ikke engang kan rydde op efter sig selv, gad vide om de selv har lyst til at flytte sammen med sådan et menneske. 

I kan også overveje hjælp ude fra, en der kan hjælpe jer begge 2, for naturligvis skal man passe på de børn man har, men man skal altså også passe på hinanden og forholdet !! 

SvarCitér
Skrevet : 21/04/2022 09:54
Energi
(@energi)

@mor35 

hej

 

Hjælp udefra, altså professionel hjælp – har været oppe til at vende utallige gange som en mulighed. Desværre ser min kone det ikke som en mulighed. Hun nægter at “sidde overfor en vildt fremmed” og tale om vores udfordringer, og i øvrigt gider hun ikke bruge hverken tid eller penge på det. 
Min tese er, at hun godt ved at opmærksomheden vil blive rettet mest mod hende, og derfor ikke har lyst til at deltage. 
Ideen med hver vores rådighedsbeløb er ideel, men bliver ikke respekteret når saldoen er i nul. Så flytter hun nemlig penge fra andre konti, for at dække hullet. 
Optimalt set skulle vi have hver vores bank og økonomi, men det bliver bare så uskønt og måske mere skadeligt på den lange bane. 

Jeg kan godt lide din betragtning angående at ruste sig til voksenlivet, eller mangel på samme. Jeg tror jeg vil bruge din vinkel næste gang emnet er oppe og vende. 

SvarCitér
Topic starter Skrevet : 21/04/2022 12:05
Krebsen
(@krebsen)

Hej Energi

 

Jeg genkender 100% dine frustrationer. (Hos os er det min kærestes 18-årige, der kører hotelstilen, når han bor hos os hver anden uge. Dog er det lidt med omvendt fortegn, idet han er passiv udover alle grænser. Jo mere passiv han er, jo mere forkæler min mand ham. Men det er en helt anden og meget lang historie…. 😉)

Jeg tænker i høj grad at de unge mennesker ikke skal have lov til at bestemme, at de skal bo fast hos den ene part, fordi det er det nemmeste valg. Der er et hensyn at tage til dig også, og det undrer mig at din kone tillader sin eksmand at bakke ud af situationen, og lægge så stor en del af ansvaret over på dig. Har I haft den dialog?

Jeg synes også det er grænseoverskridende at kærester kan ”flytte ind” som du beskriver. Der bør helt klart være nogle aftaler om hvor meget man har lyst til at gæster skal opholde sig i ens hjem. Du er absolut  i din gode ret til at få trukket nogle fair grænser op, som sikrer at alle kan være i det. Det lyder lidt som om man glemmer at det også er dit hjem…?

Og jeg stemmer helt i med at det er tankevækkende, at så mange voksne glemmer deres rolle, som opdragere, og som dem, der skal ruste deres børn til at blive gode voksne. Mine børn er flyttet hjemmefra, og det er en mærkelig situation, at jeg nu har en “bonusdreng” boende, som får lov til at opføre sig på en helt anden måde end hvad jeg selv har opdraget mine børn til.

Dette indlæg blev redigeret 7 måneder siden by Krebsen
SvarCitér
Skrevet : 03/05/2022 10:50
Del:


 

 

Hensigten

Hensigten med dette forum er at skabe mulighed for udveksling af viden og erfaring. Du har her mulighed for at få indblik i, hvordan andre løser eller forholder sig til de dilemmaer, man ofte møder, når man lever i en sammenbragt familie.Vi håber, at dettte forum kan glæde mange og synliggøre nogle af de problemer, man kan møde i en sammenbragt familie.

Husk

Du kan skrive om alt, hvad der høre til det, at være i en sammenbragte familie - men husk at skriv så det kan læses af alle (dvs lav det anonymt - undlad evt. navne osv). Vi forsøger at holde debatten i en ordenlig tone, selv om det er svære emner vi taler om. Derfor er det vigtigt, at når du skriver så at gøre det i en ordenlig tone, så vi alle kan være med.

TEKNISK SUPPORT

Har du problemer med at bruge hjemmesiden?
Du kan blandt andet få hjælp til at få slettet din profil, indlæg eller andet vedrørende debat forummet.

Kontakt teknisk support