Debat forum

Debat Forum

Konsekvenser af dår…
 

Konsekvenser af dårlig opførsel for bonusbarn  

 
fredslund
(@fredslund)

Hej alle sammen,

jeg har brug for nogle erfaringer og råd, eller bare nogen, der forstår.

Undskyld den lange tekst!

 

Jeg har været sammen med min kæreste i 9 år. Han har en datter, der var knap 5, da vi lærte hinanden at kende. Sammen har vi en søn på 4 år, og vi prøver nu at få et barn mere.

Jeg har altid haft et rigtig godt forhold til hans datter – lad os kalde hende Marie. Vi har et rigtig godt forhold til hendes mor og hendes mand, som har to drenge fra tidligere (“lillebror og storebror”). Så det er der heldigvis ikke nogle problemer med.

Men min kæreste har altid haft dårlig samvittighed over at være gået fra sin datters mor dengang, fordi Marie har haft svært ved at acceptere det og har perioder, hvor hun bliver meget ked af det over det. Så han har svært ved at være konsekvent og konsistent i sin opdragelse. Det samme gælder moderen, hun tangerer lidt til curling. Marie har altid været pakket godt og grundigt ind i vat.

Marie og jeg har et fantastisk forhold, jeg elsker hende meget højt. Men jeg kan godt mærke, især efter jeg har fået mit eget barn, at jeg ikke har den samme slags kærlighed eller tålmodighed til hende, som til min søn. Forståeligt nok. Jeg behandler dem ens – så vidt muligt, når der er 9 år mellem dem. Marie får altid at vide, at min søn ikke er mere vigtig end hende, at hun har lige så megen værdi i mit liv, som han har. Og det tror jeg også, at hun stoler på.

Problemet er nu, at jeg nok for tidligt har været inddraget i hendes opdragelse og derfor har fået en stort set ligeværdig rolle med hendes far i den del. Jeg har forsøgt de sidste par år at melde mig mere og mere ud af det, fordi det gjorde mig konstant frustreret, at det ikke foregik, som jeg ønskede det. Og det var tydeligt, at jeg manglede en vis portion tålmodighed og kærlighed, som bare ikke eksisterer med et bonusbarn.

Min kæreste og jeg har sammen givet Marie nogle pligter, som vi forventer, at hun overholder. Det er ikke særlig mange, hun skal tømme og fylde opvaskemaskinen om aftenen, vande planter hver weekend hun er hos os, og holde sit eget værelse rent. Hun har nu i et år konstant glemt sine pligter og skal hele tiden mindes om dem. Det er kammet helt over her til sommer, hvor hun fået at vide adskillige gange, at hun er nødt til at overholde reglerne, fordi det er vigtigt i vores familie, at vi hjælper hinanden og kan stole på hinanden.

Men min kæreste lader hende gøre det igen og igen uden, at det har konsekvenser. Hun får altid at vide, at hun skal altså overholde sine pligter, men det nytter intet. Hun glemmer det, og det virker, som om hun er ligeglad, fordi der aldrig er konsekvenser. Vi skændes tit om det, min kæreste og jeg.

Men det påvirker også mit liv, at jeg ikke kan stole på hende. Hun er snart 14 år, og jeg har en klar forventning om, at man som 13-14-årig godt kan blive stillet til ansvar for sine handlinger. Men min kæreste mener, at jeg ser det som straf. At Marie skal straffes. Hvilket slet ikke er tilfældet. Jeg vil have, at vi respekterer hinanden i vores hjem og hjælper til. Og jeg synes ikke, at det er for meget at forlange. Så når man ikke holder, hvad man lover, så er der konsekvenser.

Han har intet problem med at “straffe” vores 4-årige søn, når han ikke opfører sig pænt.

Jeg er i tvivl, om jeg kan tillade mig at forvente, at der er konsekvenser, når det ikke er mit barn, selvom det også går ud over min hverdag? Det gør mig nervøs og utryg ift. vores fælles barn og det kommende barn, at min kæreste ikke er konsekvent i sin pædagogik og opdragelse. Hvorfor er det ok at have konsekvenser for en 4-årig, men ikke ved en 13-årig?

Hjælp!

 

Kærlig hilsen,

F

SvarCitér
Skrevet : 05/08/2020 09:44
Tråden handler om:
Rareditte
(@rareditte)

@fredslund

Kære F

Den er rigtig svær, da jeg har 2 stk på 15 år som evig og altid skal påmindes deres opgaver i hjemmet. Alt andet uden for hjemmet husker de åbenbart helt fint. De har begge to deres egen vaskedag. Og den står i deres kalender på mobilen – du ved den der er syet fast til deres hånd 😉 Og der er alarm på. Alligevel så skal jeg hver gang sige til dem at de skal sætte vasketøj over når jeg kommer hjem fra arbejde. Og det har jeg nu gjort i flere år. Jeg tror simpelthen ikke der er nogen “hjemme” i den alder og de her så lyst styret at det er helt vildt. 

Jeg har givet op på alle andre faste opgaver. De får opgaver ad hoc og jeg forventer de gør det – hvilket de også ofte gør uden ballade. 

Tænker om i måske kunne finde andre sjove opgaver til hende fra gang til gang. Så hun får dem når i er der og ikke som en fast opgave? Altså jeg HADER at tømme opvaskemaskine, så det sniger jeg mig altid udenom – og jeg er 42 år 😉

Min papsøn var det nøjagtig det samme med. Han huskede kun det han mente var vigtigt. 

Jeg tror ikke rigtig på at straf som sådan virker, men vi har i stedet indført nogle regler i forhold til deres værelser. Efter aftensmaden skal man rydde op før man må andet. Hver aften alle ugens dage. 

Min søn mener stadig ikke at vand er noget for ham, så der er også regler for hvornår han skal gå i bad. 

regler som man stadig skal mindes om, men det hører åbenbart med. 

Håber i finder en fælles løsning der fungerer for jer alle.

Knus

Venlig hilsen Ditte mor til 2 og stedmor til en nu voksen dreng.

SvarCitér
Skrevet : 12/08/2020 14:52
Del:


 

 

Hensigten

Hensigten med dette forum er at skabe mulighed for udveksling af viden og erfaring. Du har her mulighed for at få indblik i, hvordan andre løser eller forholder sig til de dilemmaer, man ofte møder, når man lever i en sammenbragt familie.Vi håber, at dettte forum kan glæde mange og synliggøre nogle af de problemer, man kan møde i en sammenbragt familie.

Husk

Du kan skrive om alt, hvad der høre til det, at være i en sammenbragte familie - men husk at skriv så det kan læses af alle (dvs lav det anonymt - undlad evt. navne osv). Vi forsøger at holde debatten i en ordenlig tone, selv om det er svære emner vi taler om. Derfor er det vigtigt, at når du skriver så at gøre det i en ordenlig tone, så vi alle kan være med.

TEKNISK SUPPORT

Har du problemer med at bruge hjemmesiden?
Du kan blandt andet få hjælp til at få slettet din profil, indlæg eller andet vedrørende debat forummet.

Kontakt teknisk support

Venligst Log ind eller Opret profil