Debat forum

Debat Forum

Må hun det? Rent ju…
 

Må hun det? Rent juridisk?  

 
denungebonusmor
(@denungebonusmor)

Kære alle, 

Lang historie kort: Jeg er kæreste med E på 5. år. E har to børn fra tidligere forhold på 10 og 8 år. Skilt fra eks for 6 år siden. Samarbejde med eks er ikke-eksisterende fordi hun konstant udsætter os alle (inkl. børnene) for psykisk terror og samværschikane. Hendes seneste stunt: Tilbageholdelse af pas lige inden vores sommerferie, så vi måtte oprette sag i Retten og med deres hjælp få udleveret passene. 

Vi har børnene i en 7/7 ordning og delt forældermyndighed. Desværre er eksen bopælsforælder (det blev de heller aldrig enige om, hun ændrede bare børnenes adresse fra deres barndomshjem/fælles hjem til hendes nye hjem, hvilket faktisk ikke er lovligt). 

Nå, men mit spg. lige nu går på om nogen af jer ved om hun, som bopælsforælder, rent juridisk må gøre de ting hun gør lige nu:

1. Hun melder børnene til mega dyre fritidsaktiviteter (også i vores uger), uden at spørge os om det passer os (tid og sted) og om prisen er okay for os. Hun kræver bare vi betaler halvdelen. Det passer os virkelig dårligt med det ene barn, hvor vi ikke har mulighed for at gå til den her fritidsaktivitet i vores uger. 

2. Hun tager sin hund til dyrlæge (en fælles hund de købte for 10 år siden, men en hund som min kæreste ikke har haft i over 3 år fordi han er allergisk og de blev enige om at hun fik den) og sender ham regningen på 9.000 kr. Uden overhovedet at have henvendt sig til ham og spurgt om han var med på at betale og fortælle hvad hunden skulle undersøges for. 

3. Hun bestiller en ny iPhone til sin søn på 8 år, og kræver at min kæreste betaler halvdelen af den. Min kæreste har meldt ud mange gange, før hun købte den, at det vil han ikke være med til at betale, da han har givet drengen 3 iPhones som drengen har ødelagt indenfor 2 mdr. Vi mente på den baggrund, at drengen måtte vente lidt med en ny tlf., da vi helst ikke vil lære ham, at han bare får nye ting når han ødelægger dem. Det kommunikerede min kæreste også til eksen, og sagde også at hvis hun ville købe en ny til ham var det fint, men det ville han ikke være en del af. 

Jeg tænker umiddelbart at det ikke kan passe at hun må kræve betaling for alle de her ting når hun ikke spørger os først eller helt ignorerer de svar hun får når hun så endelig spørger. Hun får alle børnepengene qua hendes status som bopælsforælder, så jeg tænker, at det er hendes job at forvalte dem således at de også kan dække fx fritidsaktiviteter, og gør de ikke det, og vil hun have os til at betale også, så må hun jo indgå dialog med os først istedet for bare at melde børnene til en mega dyr sport og kræve at vi betaler.  

Nogen der har erfaringer med samværschikane a la det og råd? Tænkte jeg lige ville høre her først inden vi nok bliver nødt til at tage kontakt til en jurist. 

Mvh 

denungebonusmor

SvarCitér
Skrevet : 01/08/2019 09:18
Tråden handler om:
Misse
(@misse)

Nej det kan hun ikke gøre.   Ved 7/7 forventes man kan samarbejde og man skal være enige om sport mm.   Og hun kan bestemt ikke bestemme hvad I skal I jeres uger.   Måske mor kan hente hos jer og aflevere igen bagefter .    Mht hunden, så må hun enten selv betale eller sælge hunden.    I en 7/7 hvor der ikke betales børnebidrag skal man deltage i den økonomiske del nogenlunde lige- men man kan selvfølgelig ikke bare købe en dyr mobil og forlange halvdelen betalt.  Jeg synes I skal anmode familieretshuset om at indkalde jer til et samarbejdsmøde/konflikt mægling.   Der vil mor få ridset reglerne op.  

SvarCitér
Skrevet : 01/08/2019 18:06
denungebonusmor
(@denungebonusmor)

Hej misse 

Tak for svar. Det er jeg glad for at høre. 

Ja den ville være en mulighed hvis vi ikke allerede havde været derinde 2 gange (da det hed Statsforvaltningen). Første gang brød hun helt sammen og græd i 2 timer og mente at mægleren tog vores parti og “vi alle tre konspirerede imod hende” (hendes egne ord). Sidste gang sad hun bare og løj hele mægligen igennem. Desværre har de to møder kun gjort det hele værre og hun er kun blevet mere og mere ondsindet i sine handlinger. Fx involveret børnene i konflikterne, tilbageholdt pas kun med det motiv at stresse os og demonstrere den magt hun tror hun har, bilde børnene løgne ind osv. osv. Listen af lede handlinger fra hendes side er så lang så lang og hun udøver konstant psykisk terror og samværschikane. Vi overvejer at søge om bopælen på begge børn, men tror ikke vores sag er stærk nok. Hun mishandler dem jo ikke og jeg tror bare der skal mere til at få ændret bopælen end at hun ikke samarbejder ordentligt og udøver samværschikane. Men jeg ved det ikke. 

Dette indlæg blev redigeret 2 år siden 3 gange by denungebonusmor
SvarCitér
Skrevet : 01/08/2019 18:22
Misse
(@misse)

Der har faktisk været sager hvor man pga samværschikane har flyttet bopælen på børnene.   Men det er tilfælde hvor den gentagne gange er brudt og fogeden har været indeover mane gange.    Hvad siger børnene til hun feks ikke udleverer pas ?  Har I på skrift m mobil og hunden ?  Jeg ville alligevel bestille et møde og få de økonomiske uenigheder snakket igennem, så ved I hvad I har at rette jer efter .  Ang samværschikane- hvis hun ikke udleverer børnene til tiden så kontakt fogeden/ familieretshuset hver gang.   Efter nogle gange får hun bøder .


 

SvarCitér
Skrevet : 01/08/2019 20:18
denungebonusmor
(@denungebonusmor)

Tak misse. Det er gode råd!! Især det med at kontakte fogeden hver gang. 

Jamen de havde svært ved at forstå det. Særligt pigen på 10. Vi prøvede at minimere skaderne og sige “mor har nok bare en dårlig dag”.

Ja vi har alt på skrift fra hende for vi kommunikerer kun skriftligt med hende som tingene er lige nu. Det er netop et resultat af erfaringer vi har gjort os om at hun lyver og bryder aftaler. Så vi bliver nødt til at have alt fra hende på skrift. 

Ja det er nok rigtigt og en god ide med endnu et møde. Jeg må lige foreslå min kæreste det. 

 

 

SvarCitér
Skrevet : 01/08/2019 20:26
Misse
(@misse)

Det er helt klart I skal kontakte fogeden .   For så bliver mor indkaldt – hver gang. Og hun vil få bud på at rette sig efter samværsaftalen .    Dette dog kun muligt hvis aftalen er fastsat af dengang statsforvaltningen .   Er den det vil hun hurtigt begynde at få bøder og hvis hun stadig ikke overholder aftalen- så søg bopælen med begrundelse i at I bedre kan sikre børnene har stabil kontakt med begge forældre

SvarCitér
Skrevet : 01/08/2019 21:31
denungebonusmor
(@denungebonusmor)

Vi har heldigvis en underskrevet samværsblanket. Den kæmpede vi også for i næsten 2 år. Så vi forhåbentlig godt stillet hvis hun bryder samværsaftaler. Og så inddrager vi fogeden. Tak misse. 

SvarCitér
Skrevet : 01/08/2019 21:37
Del:


 

 

Hensigten

Hensigten med dette forum er at skabe mulighed for udveksling af viden og erfaring. Du har her mulighed for at få indblik i, hvordan andre løser eller forholder sig til de dilemmaer, man ofte møder, når man lever i en sammenbragt familie.Vi håber, at dettte forum kan glæde mange og synliggøre nogle af de problemer, man kan møde i en sammenbragt familie.

Husk

Du kan skrive om alt, hvad der høre til det, at være i en sammenbragte familie - men husk at skriv så det kan læses af alle (dvs lav det anonymt - undlad evt. navne osv). Vi forsøger at holde debatten i en ordenlig tone, selv om det er svære emner vi taler om. Derfor er det vigtigt, at når du skriver så at gøre det i en ordenlig tone, så vi alle kan være med.

TEKNISK SUPPORT

Har du problemer med at bruge hjemmesiden?
Du kan blandt andet få hjælp til at få slettet din profil, indlæg eller andet vedrørende debat forummet.

Kontakt teknisk support

Venligst Log ind eller Opret profil