Debat forum

Debat Forum

Min rolle som bonus…
 

Min rolle som bonusfar  

 
Energi
(@energi)

Jeg føler mig kørt over af en bus!

Min kæreste og jeg har været sammen i 6 år. Hun har to teenagere fra et tidligere forhold, og jeg har to voksne og selvstændige børn fra et tidligere forhold.

Vi har en 7/7 ordning med hendes børn, og vi taler pænt med hendes ex mand – præcist som det burde være.

Men, for der et MEN. Min kæreste er konfliktsky i så en ekstrem grad, at det sætter vores forhold under et faretruende pres. Jeg skal helst være den glade, lyttende, betalende, knoklende, villige chauffør og bonusfar…….jeg skal bare ikke blande mig i opdragelsen, stille spørgsmål af kritisk karakter, eller have noget der kunne minde om forventninger til hendes børn.

Eksempler på mine fustrationer i hverdagene.

Hendes ex er flink og rar, men er et rodehovede og er økonomisk uansvarlig. Han tjener sådan set udmærket, men han bruger dem bare forkert. Det betyder at tøj, sko, frisør, Matas, fester, lommepenge og andre fornødenheder næsten altid betales af os.  Jeg mener det er urimeligt at han ikke bidrager til udgifterne, for hvorfor skal JEG betale for udgifterne til hans børn – mens han bruger sine penge på fest og farver. Min kæreste vil ikke sige noget til ham….for ikke at ødelægge det “gode” forhold – og beder mig blande mig udenom.

Min kæreste vil sine børn det bedste, og det er der jo ikke noget i vejen med. Desværre har hun glemt at hun er mor, men giver den derimod gas som “deres ven”.  Og en god ven siger jo aldrig nej. Som forældre har man vel ansvar for lære sine børn hvad livet handler, omsorg, taknemlighed, pli, osv. Hendes drenge tror de er superstjerner, der bor på et middelmådigt hotel. De gør hvad der passer dem, fra de kommer til de går. De går i køleskabet og æder grådigt som de vil – når de vil. De prutter, bøvser, og opfører sig enormt barnligt. Alt er rodet hvor de har været. De spiller højt musik i tide og utide, De bidrager intet som helst med her i familien, og beder jeg dem rydde op efter sig selv i køkkenet….ja så ender det oftest med “at mor lige hjalp med at gøre det”. 

Begge drenge får overført et fast beløb hver måned, alligevel overfører min kæreste yderligere penge løbende til dem. Vi har fælles økonomi, men jeg har det meget stramt med at hun laver ekstra pengeoverførsler fra vores fælles konto, uden i det mindste at spørge om det er ok. Det er ikke fordi vi økonomisk er ude at svømme, det er mere princippet. Jeg går jo ikke på arbejde for at finansiere mine bonusbørns dyre vaner. 

Ligeledes tror hendes børn, at der står Taxi på vores bil. Min kæreste hopper, springer og danser for dem. Vil de ind til byen, så sidder hun i bilen før sætningen er talt færdig….og hun smider naturligvis alt hvad hun har i hænderne når de skriver de vil hentes. Det er bestemt ikke omkostningsfrit at køre så mange km, desværre tager både mor og børn det som den største selvfølge.

Mine bonusdrenge har aldrig lært at yde før man kan nyde, at sætte sig et mål, eller være vedholdende i det man laver. Jeg har forgæves forsøgt at inspirere dem til at gøre noget. F,eks fik jeg dem begynde til både musik og sport, men efter 2 gange undervisning opgav de…..de synes det var alt for svært, og de gad ikke bruge tid på at øve sig. 

Min kæreste kalder mig tit for en gammel sur mand. Jeg beskyldes for at være ude af trit med de unge, og hun mener jeg mangler forståelse for hendes børn svære vilkår (at de bor i en. 7/7 ordning). Jeg mener derimod hun gør sine børn en kæmpe bjørnetjeneste, og at hun i visse tilfælde direkte svigter dem …..ved ikke at være sit ansvar voksent. 

Men er jeg en dårlig bonusfar fordi, jeg siger NEJ?

Er jeg en dårlig bonusfar fordi, jeg forventer alle i familien bidrager med det de kan?

Er jeg en dårlig bonusfar fordi, “det er 10 år siden mine egne børn var i den alder” ?

Er jeg en dårlig bonusfar fordi, jeg mener børnene selv skal spare op til det de drømmer om?

Er jeg en dårlig bonusfar fordi, jeg ikke gider være tjener og finansmand for hendes børn?

 

SvarCitér
Skrevet : 18/08/2020 12:29
Tråden handler om:
mor35
(@mor35)

@energi

nej nej nej og atter nej !!! 

Men hun er et produkt at det jeg synes er totalt misforstået, nemlig at det er synd for skilsmissebørn, nej det er ej, det er deres livsvilkår, og hvis man ellers vil tage sit ansvar som forældre alvorligt, kan også skilsmissebørn leve et godt liv, trods ! 

Jeg græmmes når jeg oplever forældre som omtalte,  jeg mener at man skal opdrage og ruste sine børn til verdenen, til livet, lære dem hvordan tingene hænger sammen, netop at man skal yde for at kunne nyde, at man hjælper hinanden i en familie, at alle har en funktion, og at alle betyder noget for at den familie her kan hænge sammen. 
Stakkels børn, hvordan har hun tænkt sig de skal kunne klare sig selv, når de bliver 18 ? lære at tøj skal vaskes, at ting skal passes osv ? Jeg fatter det simpelthen ikke 🙁 

Men jeg ville starte med at få delt den økonomi, således at hun så kan betale for hendes børn med hendes penge, og mener hun at de skal have flere lommepenge, ja så kan hun jo tage dem ud af hendes budget, jeg ville ikke bidrage til det, på den måde der. 

Og så ville jeg nok tage en forventnings samtale, hvad er det hun forventer af dig, hvad forventer du af hende, hvad forventer I af børnene hvad forventer I af jeres liv sammen, jeg tænker at som sammenbragt familie kan det være en god ide med lidt hjælp udefra, netop for at få afstemt forventningerne uden at få skudt noget som helst i hovedet af nogen art. 

Jeg har været der og har lovet mig selv, at det sker aldrig nogensinde igen, det gider jeg simpelthen ikke. 

SvarCitér
Skrevet : 13/09/2020 20:54
Del:


 

 

Hensigten

Hensigten med dette forum er at skabe mulighed for udveksling af viden og erfaring. Du har her mulighed for at få indblik i, hvordan andre løser eller forholder sig til de dilemmaer, man ofte møder, når man lever i en sammenbragt familie.Vi håber, at dettte forum kan glæde mange og synliggøre nogle af de problemer, man kan møde i en sammenbragt familie.

Husk

Du kan skrive om alt, hvad der høre til det, at være i en sammenbragte familie - men husk at skriv så det kan læses af alle (dvs lav det anonymt - undlad evt. navne osv). Vi forsøger at holde debatten i en ordenlig tone, selv om det er svære emner vi taler om. Derfor er det vigtigt, at når du skriver så at gøre det i en ordenlig tone, så vi alle kan være med.

TEKNISK SUPPORT

Har du problemer med at bruge hjemmesiden?
Du kan blandt andet få hjælp til at få slettet din profil, indlæg eller andet vedrørende debat forummet.

Kontakt teknisk support

Venligst Log ind eller Opret profil