Debat forum

Debat Forum

Når far ikke er hje…
 
Notifications
Clear all

Når far ikke er hjemme

 
Tessa12
(@tessa12)

Hej 

Jeg bor sammen med min kæreste på 6 år, han har en søn på 13.

Der har altid været fastsat 10/4 samvær , 4 hos far og 10 hos mor. Aftale indgået hos statsforvaltningen, mor vil ikke gå med til mere på papiret pga børnepenge.

De er aldrig blevet overholdt…sønnen ringer bare når han vil hentes, det syntes både mor og far er en god løsning. Da han var yngre ringede han som regel torsdag aften inden sengetid og ville hentes fredag og være i weekenden, hver uge, hvad vi så end havde af aftaler blev aflyst og han blev hentet, han accepterede på ingen måde et nej, jeg spurgte om det var en mulighed at ringe lidt før, det blev bare ik rigtigt til noget da det som regel var noget han spontant fandt på.

Hvis vi er til fødselsdag eller sammen med venner fredag eller lørdag aften og han ringer vil han vide hvornår vi kører hjem så han kan blive hentet på vejen.

Nu ringer han som regel og laver det om et par gange om ugen…han ringer torsdag aften og vil hentes fredag efter skole, ringer igen fredag formiddag og vil ikke hentes alligevel, ringer igen fredag aften og vil hentes. Der er ca 40 min kørsel ml mor og far, han er hos os det meste af tiden og far betaler det meste og mor får børnepengene, den kamp har han opgivet..hun får pengene og han får fred.

Mit egentlige spørgsmål…når min kæreste ikke er hjemme i weekenden, til tider spiller han fodbold eller er ude med venner en hel weekend…kan jeg godt tillade mig at sige sønnen skal blive hos sin mor i de weekender? min kæreste mener ikke da det os er hans søns hjem.

Jeg har 2 voksne børn som er flyttet hjemmefra og jeg må indrømme at jeg nyder lidt de weekender alene hjemme 😊 

Nogle god råd derude 😬 

 

SvarCitér
Topic starter Skrevet : 21/01/2021 20:13
Tråden handler om:
Rareditte
(@rareditte)

@tessa12

Det meget korte svar JA. Hvis far ikke er hjemme hele weekenden er der vel ingen grund til at han er der?

Jeg ville få spat af ikke at vide hvornår knægten var der eller ej. Samtidig har han også en alder hvor det kan være rigtig svært at fastholde noget som helst. Deres hjerne er så småt ved at lukke ned. 

Jeg ville nok få far til at have en snak med sin søn. Evt sammen med dig. Og så få lavet nogle helt klare aftaler. Mest i forhold til at hvis han aftaler han skal hjem til jer og så melder fra, så er det sådan det er. Så må han vente til næste weekend. Evt blive hentet lørdag, hvis det passer ind i planerne. 

Det samme gælder hvis i er ude hos andre. Så kan han blive hentet næste dag. 

Og ellers er der måske en mulighed for at han selv kan tranportere sig frem og tilbage, med mindre i bor lagt væk fra bus, tog m.m.

Men nogle mere faste rammer skal der til.. Helt sikkert. 

Venlig hilsen Ditte mor til 2 og stedmor til en nu voksen dreng.

SvarCitér
Skrevet : 22/01/2021 09:53
Krebsen
(@krebsen)

@tessa12

Jeg undrer mig over hvorfor en 13-årig skulle foretrække at være sammen med en bonusforældre en hel weekend, fremfor at være hos sin mor? Det lyder sært, og måske lugter det lidt af, at biomor påvirker ham, fordi hun gerne vil “holde fri” i weekenden? Det kan selvfølgelig være at I har et fint forhold, men uanset tænker jeg da, at børn trods alt helst vil være sammen med sine bioforældre? Har du prøvet at udfordre dem lidt? Det er altid nemt at gemme sig under at “det er det barnet helst vil”, men man må også gerne forholde sig til, at der er en bonusforældre, der kan være af en lidt anden holdning.

Og ja, du er da absolut i din gode ret til at nyde din alenetid. Jeg er lidt i samme situation med egne børn der er flyttet hjemmefra, og så en bonus her i huset – officielt på 7/7 ordning, men lige nu passer det ikke biomor at have ham hjemme, pga af nogle praktiske forhold i hendes hjem. Det kunne sagtens fixes, så han kunne være hos hende også, men det vil jo kræve lidt af damen 😡 Så han er parkeret her i en 14/0 ordning 😉 Og jeg savner virkelig at få min egen voksentid / kærestetid tilbage.

SvarCitér
Skrevet : 22/01/2021 11:36
Tessa12
(@tessa12)

1000 tak for svarene…jeg tænker han blir hjemme hos sin mor fremover når hans far ikke er hjemme ☺👍 

Jeg syntes det er fuldstændig uhørt at køre samvær på den måde og lade børn styre alt…men har efter 6 år opgivet med hensyn til opdragelsen af ham 😏 

SvarCitér
Topic starter Skrevet : 23/01/2021 21:00
Del:


 

 

Hensigten

Hensigten med dette forum er at skabe mulighed for udveksling af viden og erfaring. Du har her mulighed for at få indblik i, hvordan andre løser eller forholder sig til de dilemmaer, man ofte møder, når man lever i en sammenbragt familie.Vi håber, at dettte forum kan glæde mange og synliggøre nogle af de problemer, man kan møde i en sammenbragt familie.

Husk

Du kan skrive om alt, hvad der høre til det, at være i en sammenbragte familie - men husk at skriv så det kan læses af alle (dvs lav det anonymt - undlad evt. navne osv). Vi forsøger at holde debatten i en ordenlig tone, selv om det er svære emner vi taler om. Derfor er det vigtigt, at når du skriver så at gøre det i en ordenlig tone, så vi alle kan være med.

TEKNISK SUPPORT

Har du problemer med at bruge hjemmesiden?
Du kan blandt andet få hjælp til at få slettet din profil, indlæg eller andet vedrørende debat forummet.

Kontakt teknisk support