Må jeg have en mening?

Må jeg have en mening?

Hej.

Jeg har en papdatter på knapt 13 år som er i en 6/8 ordning, med 6 dage hos os.

Det har nok været sådan her de sidste 8 år.

Nu har hun, (datteren) bedt om at få en ordning som er 10/10, da hun syntes at 6 dage nogle gange er for kort tid. 

Grunden til at det ikke er 7/7 skyldes at hendes far ikke er hjemme mandage, så hun ikke ser ham meget denne dag. 

Han arbejder meget og det er mest mig som står med alt det praktiske herhjemme med vores 2 fælles børn og han kommer ofte hjem lige til aftensmaden.

Jeg har prøvet at snakke med min mand og papdatter om at det jo kommer til at blive skævt i forhold til weekender mm. Der vil altid skulle tælles dage når der skal planlægges hvilke weekender hvor der er samvær mm.

Jeg ser det som at det ender med at blive meget forvirrende i stedet for nu, hvor vi ved at hun eks. altid er her lige eller ulige uger.

Desuden opstår der ofte konflikter imellem forældrene når de skal overlever i weekender eller ferier da de sjældent laver aftaler om at hun skal hentes kl. 12 el. L. men at de i stedet vælger at det kan vi se på hvad dagen bringer.

Hendes mor syntes at det er helt fint at lave denne 10/10 ordning, jeg kan bare mærke at jeg er skeptisk overfor det, da jeg har meget brug for at der er helt faste rammer for hvordan at jeg ved at vores hverdag mm. ser ud.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal stille op, jeg føler mig som en rigtig dårlig pap mor der bare tænker på mig selv og mine “friweekender” med min mand og slet ikke kan se min papdatters behov.

Mange hilsner fra den forvirrede

——————————————————————————

Kære ”den forvirrede”

Tak for din mail!

Og tak for du bringer et vigtigt emne op- 

”må man havde en mening uden af være egoistisk og et dårligt menneske”

Sjovt for det er der rigtig mange kærester der ender med at føle sig- som et dårligt, egoistisk menneske når de siger deres mening om evt. samværsordninger eller andet……

Selvfølgelig må du da også sige din mening – lige som alle de andre…..og din holdning, mening er da ikke mere egoistisk end de andres???

Du ridser da rigtig mange gode og vigtige ting op så som forudsigelighed, konflikter mellem mor og far, din mand der arbejder meget- så tiden bliver måske ikke så meget længere… så hendes savn ville måske ikke løses- for det ”lider” i alle under i familien- også jeres fælles børn.

Tænker du skal trække vejret dybt og give dig selv det værd i jeres familie som jeg rent faktisk kan hører at du har!

Du kan tage en reel snak med din mand – om fordele og ulemper….

Så I på en eller anden måde når til enighed omkring dette – men det kræver at du giver dig selv det værd du har!! 

Selv om det er hans datter!

Håber mit svar kan give dig mod, og du kan rette ryggen og føle dig værdig, og at du også på dette område må havde en mening på lige fod som de andre – og som jeg kan hører du har helt reelle grunde og tanker omkring samværsordningen og omkring rammerne om jeres familie!

Mange hilsner

Sia

Psykolog

Siaholm.dk

Sammenbragte-familier.dk