Den biologiske relation

Hvad dine børn og partner skal med hinanden kan du kun drømme og ønske om, du må og skal blande dig uden om.

Mange forældre kommer ofte til at føle sig i et dilemma og føle skyld. De er den eneste grund til, at deres nye partner og barn skal forholde sig til hinanden.

Mange føler ofte ansvar for at stedrelationen er og bliver god. Den nye partner “skal” være sød, så at barnet kan lide ham eller hende. Barnet skal opføre sig ordenligt og være sød, så at den nye partner kan lide ham eller hende. Et ansvar der er et kæmpe arbejde og hvor de gang på gang ofte møder modstand og modspil.

Som forælder i en sammenbragt familie er det vigtigt at kikke på sin egen oplevelse og bearbejdning af skyld i forhold til sin evt. skilsmisse, både i forhold til exen og barnet.

Nogle gange kan denne skyldfølelsen “forurene” relationen til ny partner og til eget barn og “farve” oplevelsen af virkeligheden. Noget vi var i er slut (kernefamilien) vi – forældre og barn- er ikke slut- hvordan er jeg i det, hvordan har jeg det med det.  Den tone man som forældre har, er vigtig at bliver opmærksom på, så den kan passe sammen med det man både gerne vil og kræver.

Vi – forældre – kan ikke skabe den sammenbragte familie alene – vi kan gøre vores til at det sker, men alle i den sammenbragte familie må tage sin del.

Hvis børn ikke vil, kan vi ikke gøre noget ved det – men vi kan kræve at de taler og opfører sig ordenligt og vi kan selv tale og opføre os ordenligt i forhold til dem.

Hvis vores partner ikke vil vores børn kan vi ikke gøre noget ved det – men vi kan kræve at de taler og opfører sig ordenligt i forhold til dem.
Vi kan som forælder kræve at vi i denne familie behandler hinanden respektfuldt og fokuserer på det at leve ordenligt og respektfuldt sammen.

Altså skifte fokus fra hvad vi skal føle for hinanden til hvordan vi er overfor hinanden. Hvad dine børn og partner skal med hinanden kan du kun drømme og ønske om, du må og skal blande dig uden om.

Det er meget forskellige dilemmaer i forhold til om du er mand eller kvinde når du er forælder.