Heksen – eksen?

Heksen – eksen?

Min eks. blander sig i alt!

Vores fælles søn er 5 år, og han er hos mig hver anden weekend.

Jeg bor 35 km. Fra hans mor, så jeg er ikke lige i nærheden af hans bedste venner fra børnehaven- desværre. Hun skriver hele tiden sms´er til mig når han er hos mig, hun ringer hver aften. Jeg svare så godt jeg nu kan- men det jeg gør er aldrig godt nok….. så har jeg givet ham for lidt tøj på!, så laver jeg ikke nok med ham….osv. kan det virkelig være rigtigt?

Jeg er lige begyndt at se en kvinde, og hun synes det er meget invaderende med min eks.  – Hvad pokker skal jeg gøre ? Jeg vil jo gerne et godt samarbejde, men samtidig synes jeg også det er meget grænseoverskridende hele tiden at skulle aflægge rapport til hende. Har prøvet at snakke med hende men hun forstå det ikke…. Hjælp!

———————————————————————————————–

Hej,

Hold da op,  det lyder anstrengende….Jeg kan godt forstå hvis du er træt af det!

Du skriver ikke noget om hvem der har forældremyndigheden – er den fælles eller har hun den?  Eller hvor lang tid I har været skilt?

Men for mange kvinder kan dette være en overgang, hvis I lige er blevet skilt, for andre igen handler det slet ikke om overgang, men om grænsesætning. 

Hvad er dit og hvad er mit. Hvad kan jeg blande mig i, og hvad kan jeg ikke blande mig i.

En ide kunne være at I laver en aftale om, hvordan I skal kommunikere. En måde mange bruger er, at når man aflevere barnet, så lige skriver en mail, en sms eller har en kort telefon samtale om hvad der er sket, og hvad der foregår i barnets liv her og nu.

Det at I får lavet en klar aftale om hvad og hvornår I skal snakke samme kan gøre det lettere for dig- det er ikke ensbetydende med at hun overholder det, men det kan gøre at du kun svare tilbage og overholder det I har aftalt.

Det tager noget tid at finde ud af, hvad man behøver at samarbejde omkring og hvad man ikke behøver (det afhænger selvfølgelig også af barnets alder, og hvordan barnet er).

Du skal bestemt ikke aflægge rapport til hende, når du oplever det har du overskredet dine egne grænser!

Hvis du får en aftale på plads, så kan du lade hende være (hun kan sms når hun vil, ringe  – men du tager kun telefonen, svare kun, som I har aftalt) og bruger din tid på dit barn og din nye kæreste.

Du sætter telefonerne på lydløs, tager den kun når DU vil ”lukke ” hende ind i dit liv, når det passer dig!

På den måde sætter du hende ”fri”, uden at du bliver invaderet! Og at du tager dine grænser meget alvorligt!!

Det lyder som om du er interesseret i et respektfuldt samarbejde, og dette kan du skabe ved at holder DU dit fokus på det, og lader hende gøre hvad hun vil. For du har magt over dig, men ikke over hende (det er det hun jo har svært ved!)

Hvis det ikke er særlig lang tid siden at I er blevet skilt, kan det tage hende lidt tid at lære, at du gør tingene på en anden måde, men at jeres søn er ok.

Hun skal forholde sig til, at være alene hver anden weekend, og ikke havde kontrol, og klare det selv. Det tager tid, men for de fleste finder det et leje.

Men ved at du styre hvornår hun invadere dit liv, i stedet for at blive lige så grænseløs som hende, og bevare din interesse i et godt samarbejdet, så kan det næsten kun gå en vej, – fremad ! 

Held og lykke

Mange hilsner

Sia

Psykolog

siaholm.dk

“Heksen – eksen?”

onsdag den 29. juni 2011