Min kæreste forsvinder når hans børn kommer

Min kæreste forsvinder når hans børn kommer

Jeg har en kæreste der har 3 børn, de bor her 5 dage ud af 14 dage.

Hver gang de kommer, vil han ikke holde i hånden, sidde tæt i sofaen, kysse eller på anden måde være min kæreste!

Nu vil jeg jo ikke sidde og kysse lige foran børnene hele tiden, men han vil slet ikke noget som helst når de er her…..jeg føler mig kasseret, og degraderet til stuepige….

Kan det virkelig være rigtig at det skal være sådan?

Katja

————

Kære Katja

Nej det behøver det så sandelig ikke !

Men som jeg ser det kan der kan være forskellige ting på spil:

1)han føler en enorm skyld over for sine børn over at elske en anden end deres mor ? når han ikke viser dem sin kærlighed til dig, ”slipper” han for at håndtere deres evt. vrede, jalousi ? 

2)Det at være et seksuelt væsen, når man har børn kan for nogle mænd og kvinder være svært. Når man så er skilt og ikke har sine børn hele tiden, bliver det dilemma bare mere tydeligt.  

3)han føler han står med hele ansvaret alene for sine børn – han føler sig ”forladt” men synes samtidig heller ikke han kan kræve det arrangement af dig, glemmer at være kæreste da alt hans tid går med børn.

For det første kunne du jo undersøge hvad der ligger til grund for at han forsvinder…. Er det skyld overfor børnene, det at være et seksuelt væsen samtidigt med at være forældre, eller er det ansvaret for opdrager rollen ?

Om ikke andet er det klart at du bliver skuffet og måske en smule sur, men som du nok kan se løser det ikke dit problem, det at vise ham din skuffelse eller surhed. Næsten tværtimod!

Men ved at du undersøger hvad det egentlig drejer sig om for ham – kan  dette give dig en anden måde og måske mere konstruktiv måde at håndtere det på.

Så det ikke har noget med dig direkte at gøre, men enten et problem han må tage stilling til – vil jeg være seksuel og forældre på samme, eller et problem som I må tage stilling til – hvilken familie skal vi være? og hvilken funktion har jeg når jeg ikke er forældre?

Held og lykke til

Mange hilsner

Sia

Psykolog

Siaholm.dk