Hvornår skal børn involveres?

Hvornår skal børn involveres?

Hej Sia.

Jeg har et spørgsmål, som man sikkert ikke kan finde et endegyldigt svar på. Sagen er den, at jeg har fundet mig en rigtig dejlig mand med 2 børn (12 og 8) Jeg har selv en pige (8). Vi har kendt hinanden i en måneds tid. Vi er begge for nyligt kommet ud af forhold hvor børnene var involveret, og nu er vi selvfølgelig bange for at vores børn ikke kan “tåle” at  vi har fundet en ny de skal til at møde. Vi tænker begge, at det bliver en lang sommer når vi har børnene i forskellige uger, og det derfor vil blive umuligt for os at ses, fordi børnene ikke skal andrages. Hvordan vil du mene, at vi håndterer situationen på den bedste måde? Og vil det være forkert at lade børnene vide hvordan landet ligger- at mor/far har fundet en ny som han/hun er blevet glad for? 

Jeg håber du kan give mig dit syn på sagen.

Venlig Hilsen

Den nyforelskede 

———————————-

Kære nyforelskede

Tak for din mail

Ja et sådan spørgsmål er svært at give et helt endegyldigt svar på
-men måske er et godt råd er bedre….:-)

Hvis du kun har kendt manden i en måned, og du selv + dine børns nye hverdag lige er startet, ville jeg vente hvis jeg var jer….

Ved det er smertefuldt når man er helt vild med en, men vente tiden er godt givet ud!

I har KUN kendt hinanden i 30 dage!

-Så du kender ham faktisk slet ikke endnu:-)

Din hverdag med dine børn, er så ny, så I kender den faktisk ikke endnu…(?)

Hvor meget børnene kan tåle tænker jeg altid er svært at vurdere, men jeg ved du slet ikke er klar, eller kan tænke klart, når du er så forelsket – så du kan varetage deres behov lige nu, og det synes jeg tæller meget i sådanne situationer

Hvorfor ikke give jer den tid hver især med jeres børn, til at ”slikke sårene” så der bliver mere overskud for jer alle-  og du/ I kommer til at  kender hinanden bedre?

I kan jo arrangere, at I får nogle dage, hist og her – hvor de enten bliver passet, er andre steder – så I kan ses….om det er et par timer eller en dag.

Ved godt at når man er forelsket så er det smertefuldt ikke at være sammen….. 

Men hvis du spørg til hvad der er bedst for dine børn- så er det, at du som voksen ikke er stormende forelsket – så du slet ikke kan ”se” når du involvere dem, for det vil de reagere mere på end din nye kæreste!

De har brug for, at I ved hvad I vil med hinanden før de bliver involveret… og at I er så sikre på hinanden så de kan reagere uden at ”vælte jer af pinden”

Hvis I vil hinanden, så “løber” det ingen steder…men I kan tage jer tid til med jeres hver især børn, at få bearbejdet det, at deres familie er gået i stykker…som er et arbejde der er godt givet ud, når I en dag alle sammen skal være sammen.

Håber mit svar giver dig en retning

Lykke til 

Mange hilsner

Sia

Psykolog

Siaholm.dk

Sammenbragte-familier.dk